Washington niet opgezet met Vredesnobelprijs voor ICAN: "En we tekenen verdrag over afschaffing kernwapens niet"

ap
Net als de NAVO reageert ook Washington behoorlijk sip op de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan de Internationale Campagne voor het Afschaffen van de Kernwapens (ICAN).

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt meteen ook duidelijk dat de Verenigde staten het door 122 landen goedgekeurde verdrag tot afschaffing van het globale kernwapenarsenaal "niet zullen tekenen".

Volgens het State Department maakt dat verdrag "de wereld niet vreedzamer (en) veiliger". Washington "blijft zich wel inzetten voor het scheppen van de voorwaarden voor een nucleaire ontwapening", luidt het.

De toekenning van de gerenommeerde prijs aan ICAN wordt door velen geïnterpreteerd als een kaakslag aan het adres van alle landen die over kernwapens beschikken of landen die genieten van de bescherming van een nucleaire paraplu.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Franky Puystjens

    En ook nog eens vandààg hebben de oorlogsstokers in Washington een akkoord met Saoedi-Arabië gesloten voor de verkoop van 15 miljard USD aan THAAD-raketten om die op Iran te richten. Overigens amper een dag of wat nadat Trump is beginnen aankondigen het kernwapenverdrag met Iran te willen opblazen... Met "den debiel in Washington" lijkt WOIII alsmaar méér een reële mogelijkheid aan het worden!