Washington: “Koerden hebben zich volledig teruggetrokken uit Syrische grenszone”

Syrisch-Koerdische en Arabische families ontvluchten de regio.
AFP Syrisch-Koerdische en Arabische families ontvluchten de regio.
De commandant van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), Mazlum Abdi, heeft aan de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gezegd dat alle Koerdische troepen zich hebben teruggetrokken uit de Syrische grenszone met Turkije. Dat heeft de entourage van Pence vandaag laten weten.

"Vandaag heeft de vicepresident een brief gekregen van generaal Mazlum waarin hij op de hoogte gesteld wordt van het feit dat alle (Syrische Democratische Strijdkrachten) zich hebben teruggetrokken" uit het gebied, zo verklaarde persmedewerker Katie Waldman in een mededeling. Pence "verwelkomt deze ontwikkeling" en stelt vast dat hiermee is voldaan aan de voorwaarden van het akkoord van 17 oktober, aldus Waldman.

De Turken lieten inmiddels in een reactie weten dat het "niet nodig" is om het offensief tegen de Koerdische troepen in Noord-Syrië te hervatten aangezien zij zich hebben teruggetrokken uit de grensgebieden. "Het is in dit stadium niet nodig om een nieuwe operatie uit te voeren", zei het Turkse ministerie van Defensie gisterenavond in een verklaring, eraan toevoegend dat de Koerdische terugtrekking door de VS was bevestigd.

Bekijk ook: Pence: “Akkoord met Turkije over staakt-het-vuren in Syrië”

Syrisch-Koerdische en Arabische families ontvluchten de regio.
AFP Syrisch-Koerdische en Arabische families ontvluchten de regio.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc vanessa

  de amerikanen ,en in het bijzonder trump , zouden in de grond moeten zakken van schaamte. Zo medestanders in de steek laten en effectief verraden. Ik zou beschaamd een amerikaan zijn.

 • André Vermaelen

  Ooit zal oglancelik Erdogan boeten voor zijn oorlogsmisdaden en krijgen de Koerden hun land beloofd in 1919 terug.

 • frans Venloo

  Betten is nu al volledig een politieke zaak Goed gedaan truimps proficiat voor Uw laksheid Erdogan zal U een centje toestoppen voor Uw verkiezing binnenkort .

 • August Leemans

  Voor mij zal Trulp de geschiedenis ingaan als de meest verachtelijke leider die Amerika ooit heeft gehad.Dit is een blaam op het blazoen van gans Amerika. Wie wil zijn vel en leven nog inzetten voor hulp aan Amerika?

 • Luc Deville

  Erdogan had nooit durven denken dat Trump nog platter dan een plank op zijn buik ging liggen voor hem. Alles wat hij wou is bereikt. Ook in het Kremlin is het al dagen groot feest want Trump heeft hen Syrië zomaar geschonken. De Koerden daarentegen... Hopelijk staat er geen koerdische Bin Laden op die wraak neemt op het Westen voor wat hij het verraad van Trump noemt, eerst het vuile werk opknappen en dat gedumpt worden.