Washington dreigt bemanning van Iraanse supertanker Grace 1 visa te ontzeggen

De Grace 1 voor de kust van Gibraltar.
AFP De Grace 1 voor de kust van Gibraltar.
De Verenigde Staten hebben ermee gedreigd de visa voor de bemanning van de Iraanse supertanker Grace 1 te verbieden. Het schip ligt sinds vorige maand aan de ketting omdat vermoed werd dat het ruwe olie wilde leveren aan Syrië, wat in strijd zou zijn met de Europese sancties tegen het regime van president Bashar al-Assad. Gisteren gaf Gibraltar de tanker weer vrij.

"De Verenigde Staten bevestigingen dat de Grace 1 de Iraanse Revolutionaire Garde hielp bij de transport van olie van Iran naar Syrië (...) De bemanningsleden die de Iraanse Revolutionaire Garde hielpen bij het transport van de olie komen mogelijke niet meer in aanmerking voor visa of om toegelaten te worden op Amerikaans grondgebied", verklaarde het ministerie van Buitenlandse Zaken in een mededeling.

De Grace 1 voor de kust van Gibraltar.
AFP De Grace 1 voor de kust van Gibraltar.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roel Mick

  Laten we eens beginnen Amerikaanse producten te boycotten. Amerika doet vrouwen en kinderen nog meer lijden en sterven. Ban Apple, HP, Ford,...

 • Rudo Van Leuven

  Vroeg of laat zal Trumpy eisen dat we, hier in België, onze Chinese vazen breken om ze te vervangen door Amerikaanse plastieken potten.

 • Erik De jongh

  VS denkt dat ze de wereld kunnen beheersen en hun wil kunnen opleggen, die tijd is langs er zijn nu andere spelers in de markt kijk naar de handelssancties van Trump die hij heeft moeten terugdraaien omdat het Amerika in de problemen brengt

 • Jo Bosman

  Wat heeft dat voor nut. Die bemanning zal nooit een voet in de VS zetten. Ze hebben dus ook nooit een visa nodig

 • frans Venloo

  Vermoed wordt - gelukkig hadden z egeen massa vernietigingswapens aan boord de VS permiteerd zich alles zoals in een dictatuur .