Washington biedt 15 miljoen dollar beloning aan voor arrestatie van Maduro

De Venezolaanse president Nicolas Maduro.
AP De Venezolaanse president Nicolas Maduro.
De Verenigde Staten hebben de maximale beloning van 15 miljoen dollar (13,6 miljoen euro) aangeboden voor alle informatie die de arrestatie van de Venezolaanse president Nicolas Maduro mogelijk maakt. Dit meldt de minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in een persbericht. 

Maduro en verschillende leden van zijn regime worden, volgens minister van Justitie Bill Barr, ervan beschuldigd "te hebben deelgenomen aan een criminele vereniging waarbij een extreem gewelddadige terroristische organisatie, de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC), is betrokken, en in een poging de Verenigde Staten te overspoelen met cocaïne".

De man werd door de Amerikaanse Justitie beschuldigd van "narco-terrorisme".

De aanklacht komt na jarenlang onderzoek door federale autoriteiten in Washington, New York en Florida. De stap markeert een escalatie van de campagne van de Amerikaanse regering om Maduro onder druk te zetten om af te treden. Dit na zijn controversiële herverkiezing in 2018 en de economische crisis die een massale uittocht uit Venezuela heeft veroorzaakt.
15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dimitri Meersschaut

  Karel Tichmann: Het is helaas een publiek geheim (= iedereen die het wil weten, kan het weten en fact-checken, maar verwacht er geen serieuze verslaggeving van in de mainstream media) dat sinds decennia bij vele geheime operaties van de “Intelligence Community” van de VS, en waaraan op illegale wijze, volgens zowel plaatselijk als internationaal recht, lokale “spelers” meewerken, dat deze spelers dikwijls van gigantische financiële middelen worden voorzien door hen het “privilege” te geven ...

 • emiel wouters

  En hoeveel hebben ze voor trump geboden?

 • Danny Weckhuyzen

  Afleidingsmaneuvers van onze 'uitverkorene' !

 • Mike Bemelmans

  Zware criminelen moeten gestraft worden, ook in tijden van corona. Top USA!

 • andre Dewilde

  Het spelletje gaat beginnen.