Warren Buffett investeert dan toch meer dan miljard dollar in Apple

Warren Buffett.
AP Warren Buffett.
De Amerikaanse superbelegger Warren Buffett, die lang afkerig stond tegenover internetaandelen, gaat nu toch overstag. Hij heeft via zijn beleggingsmaatschappij Berkshire Hathaway maar liefst 1,07 miljard dollar in Apple geïnvesteerd. Dat aandeel staat de jongste tijd sterk onder druk.

De investering in 9,8 miljoen Apple-aandelen dateert al van einde maart, zo maakte Buffett vandaag bekend. Door de koersdaling is de belegging nu nog ongeveer 900 miljoen dollar waard.

Ook in het internetbedrijf Yahoo is de miljardair bereid om geld te investeren, via bevriende miljardair Dan Gilbert die een bod wil uitbrengen op Yahoo. "Ik ken niets van de activiteit van Yahoo en weet niet wat die waard is", verklaarde Buffett aan de zender CNBC. Een rechtstreekse investering in Yahoo sluit hij dus uit.

De 85-jarige Buffett heeft naam gemaakt door zijn beleggingen in het verleden, waarmee hij miljarden verdiende. Hij wordt beschouwd als de derde rijkste persoon ter wereld, met een vermogen van meer dan 66 miljard dollar.