Exclusief voor abonnees

Wapens en Hawaii-shirts: nieuwe extremistische Boogaloo-beweging rukt op in VS en hoopt op burgeroorlog

Gewapende mannen doen mee aan een demonstratie in Lansing, de hoofdstad van Michigan, tegen beperkende coronamaatregelen.
AFP Gewapende mannen doen mee aan een demonstratie in Lansing, de hoofdstad van Michigan, tegen beperkende coronamaatregelen.
De rechtse boogaloo-beweging in Amerika dweept met een gewapende opstand. Sommige aanhangers grijpen nu ook echt naar de wapens. Met hun bedrieglijk vrolijke Hawaii-shirts trekken ze naar allerlei demonstraties in de VS, maar de Boogaloo-beweging blijft wel ongrijpbaar voor de autoriteiten.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter colson

  Nu de media klagen over "rechtse milities" die ze dan meteen extreemrechts labelen. Dit is wel het antwoord opde vele gewapende linkse milities die niets in de weg wordt gelegd. Wel opvallend dat veel linkse "opstanden" tegen de politie net in die linkse democratsteden gebeuren. Het is wel hun eigen bestuur die verantwoordelijk zijn voor de aanwerving van politie.

 • Ken Goeste

  Dit komt overal, ook bij ons. Het is enkel een kwestie van tijd.

 • Jean-Paul Van der Borght

  moest je de budgetten voor de politie hier zien je zou ook verschieten en ze hebben ook nooit genoeg zoals trouwens iedereen

 • Marie Vanakker

  Als de haatzaaiers en bangmakers aan de macht komen staat dat ons ook te wachten.

 • Lieve Geyter

  Dit is wat racisme teweegbrengt, en trump zet al 4 jaren gemeenschappen tegen mekaar op. Je oogst wat je zaait. Amerikanen vernietigen mekaar, maar Ik vrees dat Europa zal volgen.