Wapens en drugs gevonden bij inval Satudarah in Nederlands Limburg

Politie tijdens in de inval in Geleen.
ANP Politie tijdens in de inval in Geleen.
De politie in Nederlands Limburg heeft bij een reeks invallen woensdagavond in een clubhuis en huizen van leden van motorbende Satudarah wapens, drugs, motoren en geld gevonden. Daarbij zijn zeven mensen aangehouden.

In het pand in Geleen, een gemeente niet ver van het Belgische Maasmechelen,  zijn vijf mensen opgepakt. In het onderkomen waar Satudarah zijn clubavonden houdt, vond de politie verdovende middelen en een wapen dat nog onderzocht wordt op echtheid.

Tegelijkertijd doorzocht de politie vier woningen, waarvan drie in Geleen en een in Kerkrade. Hierbij zijn onder andere twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motoren, verdovende middelen, materialen en spullen te gebruiken bij een hennepkweker en informatiedragers in beslag genomen.

200 agenten

Het onderzoek draait om misdrijven als afpersing, bedreiging en witwaspraktijken door leden van de motorclub. Zo'n tweehonderd agenten werden ingezet voor de acties. 

Satudarah is net als beruchte motorclubs als No Surrender, Hells Angels, Outlaws en Bandidos ook actief in ons land. Om iets te doen aan de toename van de georganiseerde misdaad in Belgische grensregio's werd net deze week het ARIEC (het Arrondissementeel Informatie- en Expertisecentrum) boven de doopvont gehouden, een project dat burgemeesters moet begeleiden in de strijd tegen georganiseerde criminaliteit in hun gemeente.

ANP
Satudarah-leden (archieffoto).
anp Satudarah-leden (archieffoto).Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.