Wapenarsenaal van moordenaar Duitse politicus Lübcke gevonden bij huiszoekingen

De neonazi Stephane E. (45) schoot op 2 juni politicus Walter Lübcke dood.
RV/HH LOW RES De neonazi Stephane E. (45) schoot op 2 juni politicus Walter Lübcke dood.
De Duitse politie heeft bij huiszoekingen een wapenarsenaal gevonden dat van de moordenaar van de Duitse politicus Walter Lübcke is. Volgens Duitse media zijn bij de huiszoekingen afgelopen nacht twee mannen aangehouden die mogelijk betrokken zijn geweest bij de aanschaf of het verstoppen van de wapens.

De twee zouden de dader, Stephan E., aan het wapen hebben geholpen, terwijl ze wisten dat hij een extreemrechtse achtergrond had. Het federale Openbaar Ministerie gelooft echter niet dat ze van de moordplannen op de hoogte waren. Er is geen aanwijzing volgens het OM dat er van een extreemrechtse samenzwering sprake is geweest. Stephan E. heeft verklaard alleen te hebben gehandeld.

Gisteren bekende Stephan E., de als neonazi te boek staande verdachte, op 2 juni de 65-jarige Lübcke voor diens huis te hebben doodgeschoten. Hij heeft volgens de Süddeutsche Zeitung ook verteld dat hij een heleboel wapens en munitie had en hoe hij daar aan was gekomen. De meeste wapens vond de politie onder de grond verstopt achter een huis van de werkgever van de 45-jarige Stephan E.

De christendemocraat Lübcke was een vooraanstaand bestuurder en politicus in Kassel in de deelstaat Hessen. Hij was een uitgesproken voorstander van de ruimhartige immigratiepolitiek die zijn partijgenoot bondskanselier Merkel in 2015 bepleitte. De politieke moord heeft Duitsland geschokt.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.