Wandelaar (59) overleden na val van hoogste berg van Ierland

Beeld ter illustratie Carrauntoohil.
Shutterstock Beeld ter illustratie Carrauntoohil.
In het zuidwesten van Ierland is een 59-jarige man overleden tijdens zijn tocht naar de top van Carrauntoohil. De hoogste berg van Ierland, zo’n 1.038 meter, is erg in trek bij avonturiers.

Duffy, een 59-jarige man uit County Clare aan de westkust van Ierland, viel gisterenmiddag van Carrauntoohil in het zuidwesten van Ierland. Volgens de krant ‘The Irish Times’ had het reddingsteam het erg moeilijk om de plek van het fatale ongeluk te bereiken. Het levenloze lichaam van de man kon uiteindelijk per helikopter bereikt worden. 

De Ierse politie onderzoekt momenteel de dood van de vijftiger. “Hij is gevallen, maar de precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk. Er waren geen andere personen bij het ongeval betrokken”, meldt een politiewoordvoerster. In het ziekenhuis in Tralee vindt morgen een autopsie plaats. 

Carrauntoohil ligt in County Kerry in het zuidwesten van het eiland, en maakt deel uit van de Macgillicuddy’s Reeks die in de Ring of Kerry liggen. 

Carrauntoohil
Shutterstock CarrauntoohilReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.