Wagen gaat in vlammen op voor Noord-Iers gerechtsgebouw: “Mogelijk een bomauto”

Twitter
De politie in Noord-Ierland is een onderzoek gestart naar een vermoedelijke aanslag met een bomauto in de stad Londonderry zaterdag. De politie in de stad, die Derry wordt genoemd door katholieken die gekant zijn tegen Brits bestuur, postte een foto van een brandende auto in Bishop Street, waar een rechtbank is gevestigd. Ze riep op om de locatie te mijden.

Er is niet onmiddellijk informatie over een mogelijke politieke motivering. Elisha McCallion, parlementslid van de Ierse republikeinse partij Sinn Fein, veroordeelde alvast de ontploffing, bericht het Britse persbureau Press Association. “Dit incident heeft de lokale gemeenschap geschokt... Gelukkig lijkt niemand gewond”, zei ze.

Het Goedevrijdagakkoord van 1998 beëindigde tientallen jaren van sectair geweld in Noord-Ierland. Toch blijven er spanningen bestaan tussen de protestantse en katholieke gemeenschap. De brexitonderhandelingen, waarbij de mogelijkheid van een harde grens tussen Noord-Ierland en de Ierse Republiek op tafel ligt, deden ongerustheid over nieuw geweld weer toenemen.

De nieuwe tunnel ziet er langs binnen helemaal anders uit.
Kabinet Smet De nieuwe tunnel ziet er langs binnen helemaal anders uit.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Billiet

    Ze zijn daar de Engelsen, die ten onrechte Iers grondgebied bezetten, grondig beu...Zulke "democratische" regimes die nog in een imperialistische tijdperk leven, horen in de EU niet thuis...