Exclusief voor abonnees

Waarom Trump écht opstapt uit de WHO

Amerikanen willen geld verdienen aan coronacrisis

President Donald J. Trump.
EPA President Donald J. Trump.
Dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de WHO, heeft weinig te maken met een complot tussen die organisatie en China. Donald Trump is vooral boos omdat de WHO medicamenten tegen het coronavirus voor heel de wereld betaalbaar wil maken, terwijl hij van plan was om zijn eigen industrie daar miljarden mee te laten verdienen.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christine Laevers

  Als verschillende landen vaccins op de markt brengen, zal de prijs misschien zelfs kelderen. Vele landen willen economisch onafhankelijker van China worden. Vormen van protectionisme steken de kop op. Trump is al lang de enige niet die denkt aan eigen belang.

 • Marie Vanakker

  Dit is gewoon de waarheid. En zo zie je maar hoe rechts hier het licht van de zon moet proberen ontkennen omdat het gewoon rechts is. Rechtsen zijn steeds minder geïnteresseerd in de feiten en steeds meer in wie het zegt.

 • Ronny Ooijen

  Patrick Libotton, 3000 euro netto? Geldt dat dan ook voor politici en Trump? Ja, dan gaan we zien hoeveel er nog blijven werken. Bonne chance. Bestaat gratis niet? Zie Bart De Wever als spookparlementariër. Al jaren gratis loon en later gratis pensioen op de kap van het volk.

 • Patrick Libotton

  WHO , gratis bestaat niet. Weddes van deze heren herbekijken en ze betalen als een gewone werknemer...alléz geef ze 3000€ netto en dan gaan we zien hoeveel er nog voor WHO nog blijven werken. Bonne chance

 • van den eeden maria

  Ongelooflijk dat er mensen zijn die denken dat dit gratis gaat zijn of dat niet alle landen gaan proberen om eerst, of zoveel mogelijk, van dat spul als het er komt te bekomen. Iemand zal betalen en wie slim is weet wie dat zal zijn. En uiteindelijk is het in dergelijke gevallen ieder voor zich