Exclusief voor abonnees

Waarom Nederlanders niet vrij zijn op de Dag van de Arbeid (en driekwart van de wereld wel)

Vorig jaar kwam de achterban van oa de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) en de Communistische partij van Iran bijeen in Amsterdam om de Dag van de Arbeid te vieren.
ANP Vorig jaar kwam de achterban van oa de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) en de Communistische partij van Iran bijeen in Amsterdam om de Dag van de Arbeid te vieren.
In België staat 1 mei vandaag fier overeind. Maar in Nederland kennen ze geen 1 mei-traditie en die zal er ook niet snel komen.

Het Rode Plein in Moskou stroomt vandaag weer vol mensen, in Istanboel gaan Turken het Taksimplein op, Franse en Spaanse arbeiders lopen protestmarsen door Parijs en Madrid. En wie niet demonstreert, brengt een bezoek aan familie.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.