Waarom Jeb Bush maar één trouwfoto heeft

Jeb Bush en zijn vrouw Columba.
rv Jeb Bush en zijn vrouw Columba.
Jeb Bush, de jongere broer van oud-president George W. Bush, vierde afgelopen maandag zijn 41ste huwelijksverjaardag. Hij herdacht die blijde gebeurtenis met de enige foto die hij heeft van zijn trouwdag. Een foutje van zijn broer Marvin, zo blijkt.

"Gelukkige huwelijksverjaardag aan mijn mooie vrouw sinds 41 jaar, Columba", zo schreef Jeb Bush maandag op Twitter bij de enige foto die het koppel heeft van hun trouwdag. Zijn jongere broer Marvin was toen fotograaf van dienst, maar dat bleek achteraf niet zo'n goed idee.

"Toen ik het papier in de chemicaliën deed, zag ik een gitaar over een foto van mijn grootmoeder en mijn ouders. Uh-oh! Het was alsof er een ton bakstenen over me heen viel. Ik had een gebruikt filmpje van een concert van Frank Zappa weer opgerold. Over elke foto van de families Bush en Gamica stond een foto van Frank Zappa of een van zijn bandleden heen gedrukt. Ik herinner me dat ik nog dacht dat een foto van Frank Sinatra misschien nog aanvaardbaar was geweest, maar niet Frank Zappa!", zo schreef Marvin in een brief aan zijn zus.

Dat er dan toch één foto van het kersverse paar gelukt was, is te danken aan de moeder van Jeb Bush. Barbara Bush nam de foto met haar eigen Kodak.

Voor Marvin, die toen op de middelbare school zat, liep het fiasco toch nog goed af. "Wat ik nooit iemand van de familie heb verteld, is dat ik een foto van de bruid en bruidegom - mét Frank Zappa - heb ingediend voor een tentoonstelling op school. Ik noemde de foto iets slims als 'Zappa's bruid' en won de derde prijs in de categorie fotografie."

Verwacht wordt dat de Republikein Jeb Bush zich kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen van 2016.

Jeb Bush.
PHOTO_NEWS Jeb Bush.