Waarom het plots leguanen regent in Florida

Door de koude temperaturen in Florida gaan de dieren in een soort slaap waardoor ze uit bomen kunnen vallen.
AP Door de koude temperaturen in Florida gaan de dieren in een soort slaap waardoor ze uit bomen kunnen vallen.
Dinsdagnamiddag heeft de National Weather Service van Miami, Florida in het zuiden van de VS een waarschuwing uitgestuurd voor koude temperaturen. Alleen wil het instituut de bewoners van de staat niet waarschuwen voor de kou, maar voor vallende leguanen.

“Schrik niet als je leguanen uit de bomen ziet vallen vanavond”, tweette het instituut. De oorzaak? De temperatuur in Florida is te laag ‘s nachts voor de leguanen. Leguanen zijn koudbloedige dieren waardoor ze omgevingstemperatuur nodig hebben om zich op te warmen. Wanneer de temperatuur onder de vijf graden zakt, kunnen ze zich tijdelijk niet meer bewegen. Ze zien er dood uit maar dat zijn ze niet.

Leguanen slapen vooral in bomen waardoor de kans bestaat dat de reptielen uit de bomen vallen op straat, auto’s of zelfs mensen. Een groene leguaan kan soms meer dan een meter lang worden. Die wil je niet bovenop je krijgen.

AP
AP4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kelly Verlinden

  Dit is inderdaad de eerste keer Gerard, dit omdat het normaal nooit vriest in Florida maar nu met het klimaat wel. Waarschijnlijk weer geen bewijs voor de stijfkoppen die zeggen dat er niets aan de hand is.

 • Jules Vermeers

  Dieren komen in een soort winterslaap, zij kunnen hun temperatuur niet regelen. Weer miserie?

 • Gerard Braeckmans

  En dat is de eerste keer dat het gebeurt?

 • Dietrich Vandrey

  Vriestemperatuur in Florida. Het is me wat met die opwarming van de aarde ...