Waarom dit brexitakkoord eigenlijk geen echte brexit betekent

Therese May, gisteren tijdens het vragenuur in het Lagerhuis.
REUTERS Therese May, gisteren tijdens het vragenuur in het Lagerhuis.
Het ziet er uit als een brexit. Premier Theresa May noemt het ook een brexit. Maar het is geen brexit. Toch niet voor het Leave-kamp. Het brexitreferendum van 2016 draaide voor hen eigenlijk maar om één ding: opnieuw integraal greep krijgen op de Britse soevereiniteit. In de ogen van de brexiteers is dat met deze deal compleet mislukt.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ROLAND DE GRAEF

  Anita, de eu houdt zich perfect aan de wet. als het VK toegang wil tot de eenheidsmarkt dan zullen ze daar natuurlijk een prijs voor moeten betalen. dat heeft niets met artikel 50 te maken. puur artikel 50 zou zijn: geen markt , geen douane unie en een harde grens met ierland. maar dat wil het VK natuurlijk niet, dus ja dan moeten ze onderhandelen.

 • Dimitri De Graef

  Brent , geen enkele partij was voor de brexit , buiten ukip. De meerderheid binnen may's partij was er tegen , waaronder may zelf. Dimitri De Graef

 • HERMAN CEULEMANS

  De oplossing : een referendum houden om te oordelen of ze een nieuw referendum dienen te houden. Herman Ceulemans

 • Anita Wellens

  Erwin van Roy, omdat artikel 50 zegt dat er dat de EU geen recht heeft op enige compensatie. De EU houdt zich niet aan de wet en geeft geen moer om democratie. De Eu parlementsleden mogen zelfs geen eigen wetsvoorstellen indienen. De EU beschermd enkel centrale banken. Sommige mensen lever echter liever onder een dictatuur...

 • ROLAND DE GRAEF

  Brent, je begrijpt het blijkbaar niet helemaal. De brexit is geen partijplan, leden van beide partijen zijn voor en tegen de brexit. De meerderheid van de parlementsleden is zelfs tegen een brexit, zo ook bij de conservatieven. May bvb is tegen een brexit.