Exclusief voor abonnees

Waarom Amerika het nieuwe corona-epicentrum kan worden

Eén enkele voetganger op Times Square: zelfs in New York valt het openbare leven stil.
EPA Eén enkele voetganger op Times Square: zelfs in New York valt het openbare leven stil.
De Verenigde Staten zijn goed op weg om het nieuwe epicentrum van de pandemie te worden, voorspelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Toch vindt president Donald Trump het voorlopig niet nodig een nationale lockdown af te kondigen. "Ons land is niet gebouwd om op slot te gaan", sprak hij. De 50 staten beslissen dan maar zelf welke maatregelen ze nemen en voor hoelang.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny janssens

  Alle landen waar bespaard werd op overheid en zorgverlening zijn nu de pineut en dat voor heel lange tijd. China gaat een economische voorsprong opbouwen die nooit meer kan worden ingehaald. Beter dat onze kinderen Chinees leren

 • Abdelmalik Malik

  Ja men moet blijven werken maar werknemers moeten wel maximum bescherming krijgen

 • ivan de ridder

  Trump heeft misschien de bevoegheid niet om zijn senatoren en gouverneurs te dwingen om de maatregelen terug te schroeven, maar hij kan hun wel CHANTEREN door overheidsmiddelen en budgetten in te trekken. Dat is mijns inziens gegarandeerd zijn plan in de blauwe staten. Anderzijds ziet hij ook geen probleem in een 'state bidding' voor middelen omdat de 'bedrijven goed behandeld moeten worden'. Wraakroepend hoe die kerel speelt met mensenlevens.

 • Dieter Devreeze

  Dan moet een koekje van eigen deeg volgen. Geen enkele Amerikaans staatsburger mag nog de EU binnen. Eens dit voorbij is, gaan we hen dit niet laten herimporteren.

 • Charity Swinnen

  Ik zeg niet dat ik het eens ben met Trump, maar we zullen eens zien hoeveel mensen er ten onder gaan aan de economische crisis.