Waarnemend minister van Binnenlandse Veiligheid in VS stapt op

Kevin McAleenan.
EPA Kevin McAleenan.
De Amerikaanse waarnemend minister van Binnenlandse Veiligheid, Kevin McAleenan, stapt op. Dat heeft president Donald Trump bekendgemaakt. De Amerikaanse viceminister van Buitenlandse Zaken, John Sullivan, wordt dan weer ambassadeur in Rusland.


"Kevin McAleenan heeft fantastisch werk geleverd", aldus Trump op Twitter. "Nadat hij jaren voor de regering werkte, wil Kevin meer tijd met zijn familie doorbrengen en naar de privésector gaan." 


De president liet nog weten dat hij volgende week zijn opvolger bekendmaakt. 

John Sullivan.
AFP John Sullivan.

Ook is de Amerikaanse viceminister van Buitenlandse Zaken, John Sullivan, gisteren benoemd als ambassadeur van Rusland. De 59-jarige Sullivan is viceminister sinds mei 2017 en was ook een maand lang interim-minister na het ontslag van Rex Tillerson.

Sullivan zal Jon Huntsman vervangen die in augustus ontslag nam. Trump had Huntsman aangevoerd als ambassadeur in Rusland bij zijn aantreden tot president in 2017. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Hoe kan een kabinet nu degelijk functioneren als er om de zoveel tijd iemand vertrekt. Als je een sterk team achter je hebt, kun je allicht toch nog ver komen als president ook al heb je niet de nodige expertise op alle verschillende facetten (economie, energie, onderwijs, ...). Maar in geval van Trump stappen ministers aan regelmaat op en hij weet duidelijk van toeten noch blazen. Toevallig ook dat die viceminister ambassadeur in RUSLAND wordt?

 • August Leemans

  Het duivenhok van Trump? Of zijn het de ratten die het zinkend schip verlaten.

 • Gunter Verleyen

  Eén na één houden ze het voor bekeken en de vervangers geven het ook snel op, wie wil er nu blijven werken voor zo een labiel narcistisch presidentje

 • Danny Weckhuyzen

  nu den hoofdvogel nog !

 • wim Goossens

  @ Fons Casteels : Uw "meest stabiele genie" en "beste president ooit" ontbreekt het dan toch aan mensenkennis dat zelfs ministers "ad interim" het al niet meer zien zitten en opstappen ... Het grote verloop zegt meer over de leiding (= Trump) dan over de mensen die vertrekken ...