Waarheid achter Sahar "die 50 operaties onderging om op Angelina Jolie te lijken"

Instagram
De jonge vrouw uit de Iraanse hoofdstad Teheran die vorige maand voor veel ophef zorgde, heeft de waarheid achter haar schrikbarende foto's onthuld. De beelden, die zouden moeten tonen hoe ze na maar liefst 50 schoonheidsoperaties en 40 kilo lichter begint te lijken op Angelina Jolie, blijken helemaal niet echt te zijn. 

Sahar Tabar zorgde eind vorige maand voor een golf van ontzetting toen ze op Instagram beelden plaatste waarop ze uitgemergeld te zien was met opgespoten lippen en uitpuilende ogen. Ze zei dat ze koste wat het kost wou lijken op de Amerikaanse actrice Angelina Jolie.

Enkele dagen geleden gaf ze toe dat het om 'fake news' gaat. De beelden zijn het resultaat van een hele reeks bewerkingen in Photoshop in combinatie met zware make-up.

Nog voor ze de waarheid aan het licht bracht, werd er op de sociale media al volop gespeculeerd over de echtheid van de beelden. Door onrealistische lijnen en kromgetrokken achtergronden was onder de digitale gemeenschap een sterk vermoeden ontstaan dat Photoshop een grote rol in het verhaal speelde. 

Op de vraag waarom ze er nu plots voor is uitgekomen, bestaat geen duidelijk antwoord. Waarschijnlijk wou ze niet langer overspoeld worden met commentaar. Dat zou ook verklaren waarom Tabar ondertussen haar Instagram-account privé heeft gemaakt en alle foto's heeft verwijderd. 
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Loze Visser

  Haal dat spook eens uit het nieuws aub !

 • Jan Claes

  We hebben het ondertussen begrepen, kan dat mens verdwijnen uit de suggestie balken aub

 • Jean-Pierre Vercruysse

  mooi is iets volledig anders!!. Ofwel moet deze die de photo bewerkt heeft, eens leren hoe Photoshop moet gebruikt worden!

 • Julien van Ghent

  Ik ging er van uit dat het een man was, uit de muziekwereld of iets in die zin.

 • Alfons Thijs

  Haha Gerd, ge zult altijd titel-lezers hebben