Exclusief voor abonnees

Waar komt de EU-haat van Boris Johnson vandaan? “Hij bracht als correspondent in Brussel euroscepticisme naar nieuw niveau”

AFP
De Britse premier Boris Johnson kreeg gisteren wat hij wou: het parlement wordt opgeschort in de aanloop naar de geplande brexit op 31 oktober. Daarmee kan zijn regering de opening van het parlementaire jaar uitstellen en het voor parlementsleden moeilijk, zo niet onmogelijk, maken om een brexit zonder deal tegen te houden. Waar komt zijn afkeer voor de EU toch vandaan? Daarvoor moeten we (vooral) teruggaan naar zijn jaren als EU-correspondent in Brussel.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rudy liessens

  Ik begrijp het toch niet door eu belogen en bedriegd worden enz maar door onze eigen instelingen mag blijk baar want ik vind daar geen comentaar op

 • Paul Clercq

  Hopelijks komt er hier ook zo een leider in ons land ,iemand die de Wetstraat uitborsteld en de staat ontvet

 • Nico Lietaert

  Met 1 ding ben ik akkoord. Weg met Europa. Die duurbetaalde postjes zijn niet nodig.

 • Danny Gijs

  Enkel de EEG had een meerwaarde. Na het vrije verkeer van personen is alles misgegaan.

 • Albert Viane

  De Britten zijn al altijd tégen de EU geweest, zelfs voordat ze erbij aangesloten ware. Ze zijn er 1lleen maar bijgekomen om flink hun zakken te kunnen vullen, nu die zakken niet meer volledig gevuld geraken willen ze niet meer bijdtagen en hun eigen zin weet doen. Of met andere woorden, ze hebben eerst een voor hen interessant huwelijk aangegaan totdat de citroen volledig uitgeperst bleek. Dus dan maar opstappen uit Europa. Het zal voor hen hen duurder uitkomen dan dat ze verwachten.