Waar is prinses Latifa? Ze wilde Dubai ontvluchten omwille van wrede vader, maar speciale commando's enterden haar boot. Nu ontbreekt elk spoor

Prinses Latifa kondigde tijdens een videoboodschap aan dat ze zou vluchten.
AP Prinses Latifa kondigde tijdens een videoboodschap aan dat ze zou vluchten.
Prinses Latifa (32) probeert Dubai met een luxejacht te ontvluchten op zoek naar een vrijer leven. Voor de Indiase kust wordt de boot begin maart geënterd door gewapende commando's. Sindsdien is niets meer van haar vernomen.

Mensenrechtenorganisaties maken zich zorgen. De whereabouts van de prinses zijn een groot vraagteken. Human Rights Watch heeft Dubai afgelopen weekend opgeroepen om duidelijkheid te scheppen over de verblijfplaats en juridische status van de vrijgevochten prinses. Anders zou er sprake kunnen zijn van een "gedwongen verdwijning aangezien de vrouw het laatst werd gezien toen de autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten haar oppakten". "De autoriteiten moeten toelaten dat ze weer contact kan opnemen met de buitenwereld", aldus Human Rights Watch.

In een na haar verdwijning geposte YouTube-video zegt ze de golfstaat te ontvluchten omdat ze door haar wrede vader werd opgesloten en mishandeld na een eerdere vluchtpoging.

AP

Prinses Latifa is de dochter van Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum, de alleenheerser van Dubai. Met de hulp van vrienden wilde ze ontsnappen. Naar verluidt zat ze op een boot van de Fransman Hervé Jaubert en vertoefde ze onder meer in het gezelschap van een Finse vriendin, de vechtsportlerares Tiina Jauhiainen.

Op 4 maart werd het jacht voor de Indiase kust tegengehouden door de Indiase kustwacht en marineschepen waarna speciale commando's aan boord gingen. De opvarenden waaronder de prinses, de Finse vriendin en Jaubert werden geboeid afgevoerd. Eind maart kwamen Jauhiainen, Jaubert en de crew van het schip weer vrij, maar over de whereabouts van de prinses hielden de autoriteiten de lippen op elkaar. Haar vrienden hebben haar al twee maanden niet gehoord. Voldoende reden voor de mensenrechtenorganisaties om aan de alarmbel te trekken. Waar is prinses Latifa?
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ANN LIMBOS

  Haar lieve papa heeft haar een kopje kleiner gemaakt. Hij heeft toch kinderen genoeg.

 • Regine De Brouwer

  Papa Mo laat niet met hem sollen ..iemand met zo een aanzien in zijn land gaat dit niet aanvaarden ... ze gaat niet meer bovenkomen volgens mij . ...wat een durf en lef weinigen zouden dit doen . ..

 • Christine Laevers

  Als vrouw dien je soms volledig ondergronds te gaan om een normaal leven, vrij van paternalistische dwingelarij, te kunnen leiden. Ofwel is ze ondergedoken, ofwel is ze dood, ofwel verkommert ze ergens binnen vier muren.

 • hugo van de velde

  Die is al lang niet meer onder de levenden hoor, denk ik .

 • marie-claire de bosscher

  die is allang dood...