Waar is de maan? Metershoge replica van Britse kunstenaar is zoek

Het kunstwerk "Museum of the Moon" kon dit jaar bewonderd worden op het lichtfestival in Gent.
Wannes Nimmegeers Het kunstwerk "Museum of the Moon" kon dit jaar bewonderd worden op het lichtfestival in Gent.
Het kunstwerk "Museum of the Moon" van de Brit Luke Jerram, dat een replica van de maan voorstelt, met een diameter van zeven meter, is vermist. Dat maakte de artiest zelf bekend via Twitter. Het kunstwerk was begin dit jaar nog te bewonderen op het lichtfestival in Gent en groeide er uit tot één van de publiekstrekkers.

Volgens Jerram raakte het kunstwerk vermist tijdens het transport van Bristol, een een stad in het zuidwesten van Groot-Brittannië, naar Oostenrijk. Koerierdienst TNT stond in voor het vervoer. "Hoe is dit mogelijk?" zegt hij in de tweet waarmee hij het incident aankondigde. (lees verder onder tweet)

Om het werk te creëren, baseerde de kunstenaar zich op satellietbeelden van de NASA, bericht Euronews. Elke centimeter komt naar verluidt overeen met vijf kilometer maanoppervlak. De replica was al op verschillende evenementen in Europa te zien, waaronder het lichtfestival in Gent, en stond deze zomer op nog meer plaatsen geboekt.

TNT heeft intussen toegegeven dat de maan inderdaad zoek is. Het bedrijf voert een diepgaand onderzoek. Luke Jerram roept nu de hulp in van het grote publiek, onder de hashtag #findthemoon.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ibn Marouf

  Vermist? Misschien. Gemist? Zeker niet!

 • Luc Cuypers

  Die is al bezig met de maansverduistering voor volgende vrijdag !

 • taffein marijke

  proefverdwijning voor de maansverduistering volgende week ??....In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 juli 2018 vindt een totale maansverduistering plaats.

 • ringo van der pulst

  Ik heb hem gezien en gent en hij was fantastisch.Waarschijnlijk opgeeist door het zandmannetje.

 • Roeland Kenis

  Gru is weer bezig geweest. Despicable guy.