Ga naar de mobiele website
^ Top

Waaghalsmama beklimt rotsen met dochtertje op rug

Foto's: http://aimevenhigher.blogspot.com.au/
Foto's: http://aimevenhigher.blogspot.com.au/
Maak kennis met Menna Pritchard, een Britse mama die van geen kleintje vervaard is. Ze houdt van sneeuwtochten en beklimt rotswanden. Dat allemaal met haar tweejarig dochtertje Ffion op haar rug. Kan misschien nog net door de beugel, maar Ffion droeg tijdens een rotsklim geen helm, in tegenstelling tot haar mama. In Groot-Brittannië is dan ook grote deining ontstaan.

De peuter had geen helm op tijdens de beklimming van de Three Cliffs Bay in Wales. "Het is haar keuze om risico's te pakken, maar haar kind heeft die keuze niet...", klinkt het bij tegenstanders. Mama Menna (26), single en studies combinerend met een job als instructrice, is zich echter van geen kwaad bewust. "Iedereen mag dan wel kritiek hebben op mijn gedrag, ik was wel uitstekend omringd die dag. Bovendien waren we vastgeketend. Een vrije val maken met dergelijke beveiliging kon ook niet."

"Het leven draait om risico's. Of je nu een rots beklimt of met je auto rondrijdt: het gevaar loert om elke hoek." Het was niet de eerste keer dat Ffion haar mama bijstond tijdens een klim. Toen ze vier maanden oud was, stond ze op de top van Pen y Fan, de hoogste bergtop van Zuid-Wales. Het doen en laten van Menna Pritchard is te volgen via haar blog. (hlnsydney/dea)

Foto's: http://aimevenhigher.blogspot.com.au/
Foto's: http://aimevenhigher.blogspot.com.au/


Meld een bug