Ga naar de mobiele website
^ Top

VVD sprint weg van wegzakkende PVV in peiling

REUTERS
Een dag voor de verkiezingen in Nederland heeft de liberale partij VVD volgens opiniepeiler I&O fors afstand genomen van de PVV van de extreemrechtse kandidaat Geert Wilders. De VVD stijgt in de jongste peiling naar 27 zetels, de PVV zakt naar zestien en moet liefst vier partijen laten voorgaan.

GroenLinks en de linksliberale partij D66 krijgen van de door I&O ondervraagde kiezers elk twintig zetels. Het christendemocratische CDA, dat met negentien zetels volgt, valt nog binnen de foutmarge en deelt dus met deze twee partijen de tweede plaats.

I&O vermoedt dat de VVD profiteert van de diplomatieke aanvaring tussen Nederland en Turkije. Deelnemers aan de peiling die deze kwestie op de voet hebben gevolgd, steunen het optreden van het kabinet-Rutte in groten getale en kiezen nog vaker voor de VVD dan gemiddeld. Velen van hen noemen hun waardering voor het handelen van de regering als reden voor die keus.

Meer over7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anti Wielrennen

  Extreem rechts moet oprukken in europa!

 • Ludwig Gistelinck

  Ik denk dat ze hier de zaak aan het manipuleren zijn.Volgens mij was Wilders sterker in het debat dan Rutte. Ook hoorde je dat de toeschouwers zorgvuldig werden uitgekozen en voorstanders waren van Rutte. Morgen zien we wel verder.

 • ProErdogan

  Stem voor Wilders als je zoals hem zijt! Je weet wel....

 • Kawa Kawa

  Speelt Rutten onder 1 hoedje met de turken? Is dit in scène gezet? Het zou mij niks verwonderen.....

 • Geno H

  Ik hoop dat ze er naast zitten,zo dom zijn de Nederlanders toch niet he? Stem op Wilders en zorg voor een revolutie aub nu kan het nog.

Meld een bug