VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers bezoekt ziekenhuis in Jemen: "Schrijnend”

Jemen, een land dat na vier jaar verscheurende burgeroorlog op de rand staat van de grootste humanitaire crisis die de wereld in jaren heeft gezien, is volledig afgesloten van de buitenwereld. VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers en cameraman Jo Verstichel zijn als één van de eerste televisieploegen toch het noorden weten binnen te dringen. In hoofdstad Sanaa konden zij met eigen ogen zien hoe schrijnend de situatie is, zelfs in de ziekenhuizen.

Baby’s sterven omdat ze geen voeding krijgen en jonge moeders zijn zelf te hard ondervoed om hun baby eten te geven. “Een probleem waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat ook zwaar zieke kinderen, bijvoorbeeld met leukemie of kanker, hier al vier jaar niet meer beschikken over de therapieën die ze eigenlijk nodig hebben. En dat wordt ons hier klaar en duidelijk gemaakt. Het zijn schrijnende beelden”, vertelt Robin.

Robin Ramaekers
VTM NIEUWS Robin Ramaekers

Bekijk ook:
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danielle vandamme

  Onderzoek ne keer eerst de leiders van dat land !!! Gaan ze daar ook weer geld voor vragen ?? En hier maar besparingen doorvoeren !! Op de kap van de gewone burgers.

 • Jennifer Peeters

  Erg zeer erg voor die mensen. Maar ik heb de indruk dat er hier een balletje wordt opgegooid om ze naar hier te halen.

 • Monique Asaert

  Die reportage moet je niet in Vlaanderen laten zien!maar in Saoedi-Arabië,dat zijn de schuldige.

 • luc verriest

  Dit schrijnend verhaal sluit perfect aan bij het recente artikel over de onwezenlijke rijkdom van de Arabische monarchieën.

 • freddy cardoen

  Spreek de oorlogvoerende landen aan iran en de saoudi s.Zij zijn de oorzaak van al die ellende.