VTM-journalist Robin Ramaekers ziet de chaos in Palu: "Geen internationale hulp aanwezig"

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De verwoesting in Palu na de tsunami en de daarop volgende aardverschuiving is compleet. Dat stelt VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers ter plaatse vast. “In de baai waarrond Palu is opgebouwd, staat zo goed als niets meer recht.”

Robin Ramaekers sprak met verschillende slachtoffers, die veel hebben verloren. Na de tsunami volgde nog een grote aardverschuiving. “Het begon om 17.30 uur in de avond. Al het land begon van boven naar beneden te schuiven. Mijn huis is neergestort, en mijn buren zijn onder het puin verdwenen. Vandaag hebben we ze niet gevonden”, vertelt Zulham Totojufri aan Ramaekers.

De inwoners van Palu vragen dan ook om hulp. “We hebben eten, drinkbaar water en medicijnen nodig”, zegt Totojufri. Ramaekers stelt ter plaatse vast dat de internationale hulp uitblijft. “De lokale hulpverlening draait op volle toeren. Maar wat totaal afwezig lijkt te zijn is de internationale hulp. Je ziet hier geen ICRS, geen UNHCR, geen Artsen zonder Grenzen en geen Oxfam International. En dat is op dit moment enigszins choquerend”, sluit Ramaekers af.

AP
EPA
EPA
EPA
EPA5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Julien Tytgadt

  Het is heel erg voor die mensen ginder maar ge ziet wel dat wanneer ge geld geeft het in de zakken van de ngo's verdwijnt en slechts een miniem bedrag ginder aan komt en de mensen in de kou laat staan

 • Carl Parker

  Er ligt trouwens nog geld in Haïti.

 • Ludwig Vanden Boer

  Toch wel raar dat de media sneller ter plaatse kunnen zijn dan de hulpverleners. Van de giften aan het consortium moeten misschien eerst de weddes van de ceo's betaald worden voor er geld is voor het echte doel.

 • Ronald Van Beneden

  Voor Haiti hebben we veel geld ingezameld en je ziet wel wat daar mee gebeurd is. Niks tenzij de huizen van de happy few herbouwd. Lelijk dat ik dat moet zeggen maar tom Waas opende ons de ogen.

 • Dirk Vantomme

  We zijn nog bezig in andere plaatsen in de wereld Robin,of moeten we al ons geld zomaar uitdelen?