VS willen niet ingrijpen op valutamarkten

Minister van Financiën Steven Mnuchin
Getty Images Minister van Financiën Steven Mnuchin
De Verenigde Staten zijn niet van plan in te grijpen op de valutamarkten. Minister van Financiën Steven Mnuchin stelde in een interview dat de situatie op termijn kan veranderen, maar dat er op het moment geen noodzaak is om aan de waarde van de dollar te sleutelen.

President Donald Trump heeft meermaals geklaagd dat de dollar te sterk is ten opzichte van andere valuta van handelspartners zoals China en de Europese Unie. Dat werkt in het nadeel van de Amerikaanse export. Hij riep de Federal Reserve, de centrale bank, meermaals op de rentetarieven te verlagen om zo onder meer de waardestijging van de eigen munt een halt toe te roepen.

Volgens de minister heeft het momenteel meer nut als partners van de Verenigde Staten en de Federal Reserve beter zouden samenwerken. De VS beschuldigden China eerder van valutamanipulatie, nadat Peking een stevige waardedaling van de yuan toestond.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frans Peeters

    Met altijd de rente maar verlaagt brengt men de geloofwaardigheid van papierengeld in diskrediet