VS wil China toegang ontzeggen tot Amerikaanse chiptechnologie

De regering van Donald Trump denkt vooral aan technologie die militaire toepassingen heeft.
REUTERS De regering van Donald Trump denkt vooral aan technologie die militaire toepassingen heeft.
De Amerikaanse regering wil met extra handelsbeperkingen voorkomen dat China Amerikaanse apparatuur kan gebruiken om chips mee te maken. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De plannen zijn nog niet definitief en het is ook nog niet zeker dat de regels worden ingevoerd.

Het Amerikaanse ministerie van Handel zou werken aan aanpassingen voor een regel die de toegang tot bepaalde soorten Amerikaanse producten voor buitenlandse bedrijven beperkt. Het gaat dan vooral om technologie die militaire toepassingen heeft of de nationale veiligheid van de VS in gevaar kan brengen. Chipfabrieken van buiten de Verenigde Staten zouden dan een licentie moeten krijgen om die technologie te mogen gebruiken.

De mogelijke regelverandering komt nog bovenop een andere aanscherping van de regels die Amerikaanse bedrijven verbiedt om zaken te doen met het Chinese telecombedrijf Huawei. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jan geens

  Achterhoede gevecht ! Enne .. waren de vs niet altijd voor vrije wereldhandel ( toen zij het voordeel ervan hadden ) ?

 • jef Joossens

  Ik denk dat China de machines van de VS kan missen, die hebben middelen en kennis genoeg om zelf zo een machines te ontwerpen. Onderschat de Chinees niet.

 • Jules Vermeers

  En groot gelijk hebben ze, als je dat toelaat is het met je gedaan.

 • Michel Van der Hoydowch

  HOLLAND heeft de beste machines en de VS willen hen verbieden ,deze aan China te verkopen, terwijl ze zelf lekker hoog technologische Boeings aan China verkopen.

 • Jan De Korte

  Denken die nu echt nog dat ze voor lopen? Waarom rolt 5g al uit in China en vs nog niet?