VS waarschuwen voor mogelijke aanslag op groot hotel in Nairobi

De Keniaanse hoofdstad Nairobi.
Getty Images/Image Source De Keniaanse hoofdstad Nairobi.
De Verenigde Staten hebben donderdag gewaarschuwd voor een mogelijke terroristische aanslag op "een groot hotel van Nairobi" in Kenia. Ze riepen hun onderdanen op tot "extra waakzaamheid".

"Terroristische groepen plannen mogelijk een aanval op een groot hotel in Nairobi. Het exacte hotel werd niet geïdentificeerd, maar er wordt aangenomen dat het een hotel is dat populair is bij toeristen en zakenreizigers. Wees extra waakzaam", tweette het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De waarschuwing is afkomstig van de Amerikaanse ambassade in Kenia, en vraagt reizigers die zich in een hotel in de Keniaanse hoofdstad bevinden "kennis te nemen van het evacuatieplan", en het nieuws te volgen via de lokale media. Wie mogelijk plannen heeft om toe te slaan, wordt niet gezegd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.