VS vragen Japan om voor groot bedrag landbouwproducten te kopen

President Donald Trump met de Japanse eerste minister Shinzo Abe.
AP President Donald Trump met de Japanse eerste minister Shinzo Abe.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft premier Shinzo Abe van Japan gevraagd om voor een "groot bedrag" landbouwproducten uit de VS te kopen. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo op basis van bronnen.

Japan en de VS zijn in onderhandelingen over een bilateraal handelsverdrag dat in september van kracht moet worden. De landen moeten daarvoor nog verschillen overbruggen over tarieven op onder meer rundvlees, auto's en auto-onderdelen, zo meldden Japanse media eerder.

Trump zou onder meer graag zien dat Japan sojabonen en graan koopt. Het verzoek zou los staan van de gesprekken tussen de landen. Volgens Kyodo zou Japan overwegen om Amerikaanse landbouwproducten aan te schaffen. Deze zouden bijvoorbeeld als voedselhulp aan landen in Afrika kunnen worden gedoneerd.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Van Roy

  Ceasar Lask het vlees uit de VS dat naar de EU komt wordt steeds getest op Hormonen. en als de waarde niet correct zijn worden ze de toegang ontzegt. of denk jij nu werkelijk dat de EU zo achterlijk is. je zou haast nog durven beweren dat jij veel slimmer bent maar daar twijfel ik nu sterk aan.

 • ivan de ridder

  Tijdelijke oplossing. Ik lees nergens dat Japan vaste contracten afsluit met Amerikaanse landbouwers om hun producten af te nemen en dit zou dan niet eens voor eigen consumptie zijn. VS zitten met grote overschotten ten gevolge van de 'eenvoudig te winnen' handelsoorlogjes. (hoe lang lopen die intussen al?)

 • ivan de ridder

  Tijdelijke oplossing. Ik lees nergens dat de Japanners vaste contracten zullen aangaan om op geregelde basis VS landbouwproducten af te nemen. De Amerikanen zitten met grote voedseloverschotten waarvoor geen afzetmarkt is. Wie had gedacht dat Trump zo'n socialisme zou bepleiten? Als landbouwer zou ik niet blij zijn met de resultaten van de 'eenvoudig te winnen' (en nu al jaren aanslepende) handelsoorlogen.

 • MICHELINE GEVERS

  Japan zou Amerika veel geld moeten betalen voor producten die ze niet nodig hebben om ze achteraf weg geven aan Afrika. Zou Japan zo achterlijk zijn. Ik denk het niet. Dat Amerika ze dan zelf opkoopt van hun boeren en aan Afrika schenkt.

 • Caesar Lask

  Zoals hij bij Europa heeft gedaan en Europa heeft toegezegd. Alleen zit Amerikaans vlees vol hormonen en hun graan is GMO.