VS voert luchtaanval uit op Syrisch leger

Archieffoto. In een verklaring zegt de coalitie dat de aanval defensief was, en dat ermee gereageerd werd op een 'ongeprovoceerde aanval' van de Syrische troepen op het hoofdkwartier van de Syrische Democratische Strijdkrachten, nabij de rivier de Eufraat.
AP Archieffoto. In een verklaring zegt de coalitie dat de aanval defensief was, en dat ermee gereageerd werd op een 'ongeprovoceerde aanval' van de Syrische troepen op het hoofdkwartier van de Syrische Democratische Strijdkrachten, nabij de rivier de Eufraat.
Een door de Verenigde Staten geleide coalitie heeft gisteren een luchtaanval uitgevoerd tegen het Syrische leger.

In een verklaring zegt de coalitie dat de aanval defensief was, en dat ermee gereageerd werd op een 'ongeprovoceerde aanval' van de Syrische troepen op het hoofdkwartier van de Syrische Democratische Strijdkrachten, nabij de rivier de Eufraat. 

"Ter verdediging van de coalitie en bevriende machten, heeft de coalitie een aanval uitgevoerd tegen aanvallende troepen, om terug te slaan na de daad van agressie," aldus de verklaring.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  Dat is ook een duidelijk signaal aan Erdogan: Stop je massamoord op Koerden. In de laatste 200 jaar zijn etnische zuiveringen, genocides en massamoorden op Turkse burgers die niet etnische Turk talloos. Armeniërs, assyriërs, Koerden, Orthodox kristenen, Joden en talloze andere kleinen bevolkingsgroepen.

 • Willy Caubergs

  Wat een lachertje en dat de turkse strijdkrachten de grootste strijders aanvallen. ..... de Koerden dan komt er geen reacties! !!! Nochtans zijn het de Koerden die de grootste strijd leverde met IS !!! Een regelrechte schande !!

 • Lieve Vandamme

  Wanneer zal dat daar stoppen??

 • Fons Dewaele

  hopelijk doen ze dit ook wanneer de TR verder blijft dreigen met een aanval op het oord waar de Amerikaanse troepen samen met YPG gelegerd zijn.

 • Jo Witters

  Kunnen ze ook eens een bommetje droppen op die gasten uit Turkije die de koerden aanvallen?