VS vervolgt vier verdachten uit Panama Papers

De politie viel eind november binnen bij het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt in verband met een witwasschandaal gerelateerd aan de Panama Papers. Twee van de vier verdachten die in de VS vervolgd zullen worden zijn Duitsers.
AFP De politie viel eind november binnen bij het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt in verband met een witwasschandaal gerelateerd aan de Panama Papers. Twee van de vier verdachten die in de VS vervolgd zullen worden zijn Duitsers.
Naar aanleiding van de Panama Papers worden in de Verenigde Staten vier mensen vervolgd wegens fraude. De openbaar aanklagers maakten vandaag bekend dat drie van de vier verdachten zijn gearresteerd. De andere is nog voortvluchtig.

De vier werkten voor of hadden nauwe banden met het trustkantoor Mossack Fonseca. Ze worden onder meer vervolgd voor witwassen, goed voor een maximum celstraf van twintig jaar. 

Onder de verdachten zijn twee Duitsers. Het inmiddels gesloten Panamese bedrijf bleek jarenlang klanten over de hele wereld te helpen om belastingwetten te omzeilen.

Storm van verontwaardiging

De documenten die daarover zijn uitgelekt, worden de Panama Papers genoemd. Daarin staan de namen van personen en bedrijven die hun geld via het bedrijf in een belastingparadijs stalden. Hoewel dat in de meeste gevallen niet illegaal is, leverde het wel een storm van verontwaardiging op.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.