VS verstrengen visavereisten voor Myanmar en Laos

Rohingya moslimvluchtelingen uit Myanmar op weg naar het Balukhali vluchtelingenkamp in Bangladesh. Archieffoto. De Verenigde Staten maken het moeilijker voor inwoners van Myanmar en Laos om een visum te bemachtigen. Washington doet dat omdat de Zuidoost-Aziatische landen hun uit de VS gedeporteerde burgers weigeren te aanvaarden.
AFP Rohingya moslimvluchtelingen uit Myanmar op weg naar het Balukhali vluchtelingenkamp in Bangladesh. Archieffoto. De Verenigde Staten maken het moeilijker voor inwoners van Myanmar en Laos om een visum te bemachtigen. Washington doet dat omdat de Zuidoost-Aziatische landen hun uit de VS gedeporteerde burgers weigeren te aanvaarden.
De Verenigde Staten maken het moeilijker voor inwoners van Myanmar en Laos om een visum te bemachtigen. Washington doet dat omdat de Zuidoost-Aziatische landen hun uit de VS gedeporteerde burgers weigeren te aanvaarden. 

Als ze zich niet inschikkelijk tonen, dreigen de Amerikanen de vereisten voor de "recalcitrante landen" nog verder aan te scherpen.

"Myanmar en Laos hebben het aanvaarden van hun burgers die het bevel hebben gekregen om de Verenigde Staten te verlaten, geweigerd of onredelijk uitgesteld", luidt het in een mededeling van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. "Als het gepaste antwoord van Myanmar en Laos uitblijft, dan kan de omvang van de sancties worden uitgebreid naar een groter deel van de bevolking."

Welke concrete maatregelen worden genomen, maakte het ministerie niet bekend.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lucas Theophiel

    Goed voorbeeld voor EUROPA !