VS vaardigen nog voor de verkiezingen in Venezuela nieuwe sancties uit

Nicolás Maduro
photo_news Nicolás Maduro
Bijna twee weken voor de omstreden presidentsverkiezing in Venezuela hebben de Verenigde Staten bijkomende regeringsfunctionarissen van het Zuid-Amerikaanse land financiële sancties opgelegd. 

De Amerikaanse vicepresident Mike Pence riep ook de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) op Venezuela wegens de autoritaire stijl van regeren uit de statenbond te zetten. "Het Venezolaanse volk heeft de democratie verdiend", zei hij.

Pence riep de Venezolaanse president Nicolás Maduro op om wegens de precaire bevoorradingstoestanden humanitaire hulp in het land toe te laten en de verkiezingen van 20 mei af te gelasten. De oppositie, vele internationale organisaties en regeringen, vrezen dat de stembusgang niet transparant en vrij zal verlopen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • RENE LENAERTS

    Venezuela is een olieproducerend land met veel potentiële rijkdom. Maar dank zij de plaatselijke sossen is het een hellegat. De Amerikaanse sancties zijn overbodig om het land op de knieën te dwingen; het ligt al plat.

  • Jan Heyvaerts

    Nog meer maatregelen? En het is nu al zo moeilijk om ginder rum te bestellen.