VS trekken algemeen advies in om internationale reizen te vermijden

AFP
De Verenigde Staten hebben vandaag het algemene gezondheidsadvies aan Amerikanen ingetrokken om wereldwijd reizen te vermijden vanwege de coronacrisis. De dringende aanbeveling gold sinds 19 maart.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wijst erop dat de gezondheids- en veiligheidsomstandigheden in sommige landen verbeteren en mogelijk verslechteren in andere landen. Het departement gaat vanaf nu weer per land een reisadvies geven. "We blijven Amerikaanse burgers aanraden voorzichtig te zijn wanneer ze naar het buitenland reizen, vanwege het onvoorspelbare karakter van de pandemie", aldus het State Department.

De aankondiging komt er nu president Donald Trump streeft naar een snelle terugkeer naar normaal in de Verenigde Staten. Het land telt tot nu toe veruit het grootste aantal sterfgevallen als gevolg van Covid-19.

De Amerikaanse grenzen blijven wel gesloten voor de meeste reizigers uit de Europese Unie, dat ook de meeste Amerikanen niet binnenlaat vanwege het risico op besmetting.

Met de nieuwe beoordelingen adviseren de Verenigde Staten nog steeds voorzorgsmaatregelen voor de meeste landen. Onder de weinige landen van de ranglijst met een niveau 1-beoordeling - wat geen speciale zorgen voor reizen betekent - zijn Taiwan, dat alom geprezen werd vanwege zijn aanpak van de pandemie, en Australië.

De Verenigde Staten gaven aan veel bondgenoten, waaronder Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland, een niveau 3-status - wat betekent: reizen naar deze landen heroverwegen.

Het ministerie behield de waarschuwing van niveau 4 om alle reizen naar India te vermijden, dat steeds meer gevallen van het coronavirus telt.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Heinrich Wolf

    Arrogantie ten top! Welke regering/land met een beetje verstand laat momenteel nog Amerikaanse burgers binnen. Over enkele dagen worden deze landen verweten dat ze de VS boycotten en Trump zal met sancties dreigen.