VS tast nog steeds in het duister naar motief schutter Las Vegas

photo_news
De politiediensten hebben nog steeds het raden naar het motief van Stephen Paddock, de man die zondagavond 58 mensen doodschoot vanuit zijn hotelkamer in het centrum van Las Vegas. Een door Islamitische Staat-geïnspireerde terreuraanslag wordt wel uitgesloten, zei ondersherrif Kevin McMahill tijdens een persconferentie.

"We hebben meer dan duizend pistes gevolgd maar hebben nog steeds geen motief", zei McMahill. Speurders hebben het privé-leven, de politieke overtuigingen, het sociaal gedrag en de financiële situatie van de schutter uitgeplozen. Maar uit niets valt af te leiden wat Paddock bezielde toen hij zondagavond het vuur opende op festivalgangers in Las Vegas. Ook Marilou Danley, de vriendin van Paddock die uit de Filipijnen werd overgevlogen, heeft geen idee waarom Paddock zo handelde.

De claim van IS dat Paddock in naam van de terreurorganisatie handelde, lijkt volgens de ondersherrif ongegrond. "We weten dat IS de aanslag heeft opgeëist maar we zien geen enkel verband", aldus nog McMahill.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jimmy cliff

    Ten eerste zien we duidelijk muzzleshots in het midden van het gebouw ongeveer op de 12de etage en is de munitie en de wapens die Paddock zou gebruikt hebben niet krachtig genoeg om de vele doden te hebben veroorzaakt op die afstand, dit is een false flag operatie zoals 9/11, enkel bedoeld om de vrijheden van het volk te beperken onder valse pretenties. De pers zou beter de feiten even onderzoeken in plaats van de eerste te willen zijn met nieuws te verspreiden die geen steek houdt!

  • Javi Marl

    Hij heeft et gedaan omdat hij het kon, zo rijk als hij was, al vanalles gehad maar de kick di hij hier van kreeg, daar deed hij het voor, de macht om mensen het leven te ontnemen en niks of niemand di zijn daden ongedaan kan maken, nu kent de hele wereld Paddock, hij heeft gekregen wat hij wou.