VS sturen 1.000 manschappen naar Midden-Oosten na aanval op tankers

Waarnemend Amerikaans minister van Defensie Patrick Shanahan.
AFP Waarnemend Amerikaans minister van Defensie Patrick Shanahan.
De Verenigde Staten gaan ongeveer 1.000 extra manschappen sturen naar het Midden-Oosten. Dat heeft waarnemend minister van Defensie Patrick Shanahan gezegd. Door extra troepen te sturen wil Washington naar eigen zeggen "bedreigingen in de lucht, op zee en op de grond beter het hoofd kunnen bieden" in de regio en de Amerikaanse belangen beschermen. 

Ook moet op die manier de veiligheid worden gegarandeerd van het Amerikaanse legerpersoneel dat ter plaatse actief is.

De beslissing komt er op verzoek van het Amerikaanse centrale commando Centcom, dat de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten leidt.
Shanahan linkte de maatregel voorts aan de recente aanvallen op twee olietankers in de Golf van Oman, maar herhaalde dat Washington geen conflict zoekt met Iran. 

De VS schrijven de aanvallen toe aan Iran en het Amerikaanse ministerie van Defensie publiceerde maandag nieuwe foto's die als bewijs moeten dienen voor de beschuldigingen.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • mark germanus

  Er worden 1000 militairen gestuurd om de militairen te beschermen die er al zijn. Die waren waarschijnlijk hun wapens vergeten.Wat een grandioze komedie word daar opgevoerd.Israel en S.A.liggen hun billen al toe te knijpen,want moest er oorlog van komen krijgen ze al de andere arabische staten over hun.Natuurlijk met hulp van de US gaan ze winnen,maar alles zal vernietigd zijn aan beide kanten.

 • paul van de velde

  En als er dan toch een oorlogje van komt is het beter dat ze alles plat leggen van het eerste moment, kunnen ze gemakkelijk op een paar uren toch. Een boortoren is toch snel terug recht gezet voor de olie.

 • Mathias Lunders

  Amerikanen gaan weer oorlogje spelen en de hele wereld erbij betrekken. Ik hoop dat Europa deze keer niet meedoen aan staatsterreur. Nieuwe migratiegolf en aanslagen zullen eraan komen.

 • Jan De Korte

  Oorlog komt er zo wie zo. Trump heeft dat nodig om zijn volgende verkiezing veilig te stellen. En oorlog geeft altijd een boost aan de economie.

 • ronny meuris

  De VS zijn het meest oorlogszuchtige land ter wereld. De waarheid telt niet eens mee voor hen. Hoe sneller de wereld dit door heeft, hoe meer onheil we kunnen proberen te voorkomen.