VS sturen 1.000 extra militairen naar Midden-Oosten na “vijandig gedrag” Iran

Photo News
De Verenigde Staten hebben aangekondigd dat ze 1.000 extra manschappen naar het Midden-Oosten sturen. Ze doen dat na een incident met twee olietankers afgelopen donderdag nabij de Straat van Hormoez. De VS beweren dat Iran de schepen aanviel.

De Verenigde Staten pakten al uit met video- en fotomateriaal dat moet bewijzen dat Iran achter de incidenten zit. Ze spreken van “vijandig gedrag” van de Iraanse Revolutionaire Garde.

Defensieve doeleinden

“De recente Iraanse aanvallen bevestigen de betrouwbare en geloofwaardige informatie die we eerder kregen over vijandig gedrag van de Iraanse troepen en hun bondgenoten ten opzichte van de Amerikaanse manschappen in de regio”, meldt dienstdoend Amerikaans minister van Defensie Patrick Shanahan. Hij drukte er ook op dat de extra troepen voor “defensieve doeleinden” bestemd waren.


Volgens Iran hebben de VS geen hard bewijs dat het land betrokken was bij de aanvallen van 13 juni.


Duitsland maant intussen aan tot voorzichtigheid en pleit voor een helder beeld van wat er gebeurd is voor er een vergelding komt, die verregaande implicaties kan hebben in het Midden-Oosten.

Bekijk ook: 
Bewijst deze video dat Iran aanslag op olietankers pleegde?
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Josée Horemans

  Dat Europa maar weer niet naïef en dwaas achter de kont van groot broertje VS loopt.

 • pol van de velde

  Het kan ook bewijzen dat de Iraniërs de onontplofte mijn verwijderden om erger te voorkomen. We zien bijna hetzelfde scenario als met de oorlog tegen Irak, de vijand valselijk beschuldigen om zo een conflict uit te lokken.

 • ronny meuris

  De hoogste tijd dat Europa en andere bondgenoten de VS de rug toekeren. Niemand wil geloven dat Iran de aanleiding Is in dit conflict enkel de marionetten zoals Israël en Saoedi Arabië volgen hierin. Al Is het voor mij niet duidelijk wie voor wie springt.

 • Carl Op de Beeck

  Een oorlog zal er wel komen, want dat dient de belangen van Saudi-Arabië, de VS en Israel. De migranten zullen zoals gewoonlijk naar hier komen.

 • Martin Meuris

  Nu hoor je Trump niet zeggen "fake news", maar dat is het.