VS: "Sancties tegen Noord-Korea blijven van kracht tot volledige kernontwapening"

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
EPA De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
Tot de "volledige en verifieerbare" denuclearisering van Noord-Korea heeft plaatsgevonden, zullen de sancties tegen het land van kracht blijven. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo vandaag gezegd in Tokio, waar hij zijn Japanse en Zuid-Koreaanse ambstgenoten Taro Kono en Kang Kyung-wha ontmoette.

Pompeo, die een tweedaags bezoek bracht aan Pyongyang, bandrukte het belang van controle op het proces van nucleaire ontwapening. De buitenlandminister heeft het over een "denuclearisering in de brede zin" die alle soorten wapens omvat. "De Noord-Koreanen begrijpen dat en hebben dat niet aangevochten", klinkt het. "President Donald Trump en ik geloven dat deze inspanningen voor de vrede de moeite lonen."

De Amerikaanse hoogste diplomaat schuwde tijdens zijn persconferentie de confronterende taal. Nochtans verweet Noord-Korea hem gisteren ervan "gangster"-methodes toe te passen bij de onderhandelingen over nucleaire ontwapening, nadat Pompeo de tweedaagse gesprekken vlak daarvoor zelf nog "heel productief" had genoemd.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • annie dupont

  momenteel wordt de wereld handel gereorganiseerd in het nadeel van trump / usa. landen maken onderling afspraken om de usa te omzeilen ... dat is wat er aan de hand is en trump met lede ogen moet ondergaan

 • Luc Lepoudre

  Hubert, neem nu België, "bevrijd" door de USA: indien wij tegen de haren strelen van de VS, worden wij economisch gewurgd. De servilliteit van de politiekers is beschamend in plaats van de Leading Succes People het gat van de deur te wijzen en onze vrije keuzes te mogen maken.

 • HUBERT VANHOVE

  Waarom moeten de andere landen zoals matte dwellen achter de VS lopen hebben die dan zelf geen mening

 • Guy Bevers

  Maw weer een flater van Trump !

 • Jef Denijs

  Dat lijkt inderdaad het beste. Nu Rusland en de VS zelf nog...