VS raadt reizen naar Sri Lanka af en roept burgers terug

Dodelijke slachtoffers in de kerk in Negombo, ten noorden van Colombo.
AP Dodelijke slachtoffers in de kerk in Negombo, ten noorden van Colombo.
De Verenigde Staten raden hun burgers af om naar Sri Lanka te reizen vanwege het verhoogde risico op terreuraanslagen. In een advies verklaarde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ook dat het alle schoolgaande familieleden van Amerikaanse medewerkers opgedragen had om Sri Lanka te verlaten. Er werd eveneens groen licht gegeven voor het vrijwillige vertrek van niet-essentiële medewerkers en hun familie.

"Terreurgroeperingen plannen mogelijke aanslagen in Sri Lanka", klinkt het. Ze "kunnen toeslaan met weinig of geen waarschuwing" en daarbij "toeristische plaatsen, markten, winkelcentra, overheidsgebouwen, hotels, clubs, restaurants, religieuze gebouwen, parken, sport- en cultuurevenmenten, onderwijsinstellingen, luchthavens, ziekenhuizen en andere openbare plaatsen viseren", aldus het ministerie.

Op Sri Lanka vonden afgelopen zondag acht zelfmoordaanslagen plaats in kerken, hotels, een woningcomplex en een gastenverblijf. In totaal vielen er ruim 250 doden. De meeste ontploffingen gebeurden in de hoofdstad Colombo, maar ook in de steden Negombo en Batticaloa waren er doelwitten.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.