VS overwegen heffingen tegen lage wisselkoers

De Verenigde Staten overwegen heffingen in te voeren tegen landen die kunstmatig de wisselkoers van hun munt ten opzichte van de dollar laag houden. De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross wil met dit voornemen "een tegenwicht bieden aan valutasubsidies die schadelijk zijn voor de Amerikaanse industrie en Amerikaanse werknemers."

Ross sloot met zijn woorden aan op eerdere uitspraken van minister Steven Mnuchin van Financiën. Die zei vorige maand dat de insteek van de VS steeds is om te zorgen voor "eerlijke concurrentie". 

Dat betekent bijvoorbeeld dat China wisselkoersen niet zou moeten gebruiken om zijn producten op de internationale markt aantrekkelijk geprijsd te maken. Ook moeten de afspraken met China volgens Mnuchin goed zijn voor bijvoorbeeld Amerikaanse werknemers en boeren.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Victor Munster

  Geld op zich is eigenlijk waardeloos; niet meer dan een sociale conventie. Maar als dit systeem in elkaar stuikt komt wel de uitwisseling van goederen en diensten in het gedrang. Dan gaat de ganse wereldeconomie terug naar het systeem waarbij waardevolle metalen (of andere grondstoffen) als wisselmunt gebruikt worden.

 • Wesley Gevaert

  Als ze blijven duwen zal apple binnenkort niet meer welkom zijn in China en buurlanden.

 • chris delanghe

  De dollar is inmiddels een waardeloos papieren vodje papier geworden. Opgeleukt door de drukpersen van de FED. de VS zijn al honderden keren virtueel failliet. En dat, komt nooit meer goed. De grote winnaars zijn de prive eigenaars van de FEB. De Rockefellers zullen de VS wel laten dokken voor hun papieren leningen. En nog een beetje de boel oppeppen mbv Wallstreet. Trump en co weten maar al te goed dat ze de boel aan het verliezen zijn.

 • johan debue

  De VS vergeten dat ze 22 000 000 000 000 miljard dollar schulden hebben China bezit daar een deel van als dat schuldpapier plots op de markt komt zal de VS een toontje lager zingen.China bezit ook de meeste metalen waarmee elektronische componenten gemaakt worden als ze de uitvoer verbieden zit de VS zonder grondstoffen ha ha Trump speelt met vuur.