VS-minister Pompeo komt Europa waarschuwen voor Huawei

VS-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo
Photo News VS-minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, komt volgende week Europese leiders waarschuwen voor de Chinese technologiegigant Huawei en voor nauwe samenwerking met China. 

Pompeo zal een bezoek brengen aan Hongarije, Slovakije, Polen, België en IJsland. Dat heeft een verantwoordelijke van de Amerikaanse regering vrijdag gezegd tegen reporters.

De focus van zijn trip zal liggen op de rol van China in Europa, op samenwerking rond defensie en op het medeorganiseren van een top in Warschau over vrede en veiligheid in het Midden-Oosten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Joery Goubert

    Moet wel zeggen dat ik twee gsm toestellen heb aangekocht van Huawei bij Telenet in Aalst. Alle twee toestellen begonnen rare dingen te doen. Het toestel begon gewoon klanten op te bellen en foto's te nemen. Toen ik terug ging naar de winkel zijden ze dat hij gevallen was, en geen garantie konden geven. Daarom koop ik geen Huawei meer

  • wim Goossens

    Dat pompeo in Amerka blijft, de enige bedoeling van deze trip is om europa meer bij amerikaanse bedrijven te laten kopen, zoals ons Belgikse heeft gedaan met de F-35, Dan kunnen zij via de nsa ons bespioneren en daar zijn reeds bewijzen van. Over huawei zijn enkel amerikaanse "hear-says" , geen bewijzen ... Zij willen terug de controle over gans Europa, laat ons aub niet in dit verhaal meestappen ...