Exclusief voor abonnees

VS kopen voorraad remdesivir op, een voorproefje van de strijd

Het kantoor van Gilead in Californië. Het bedrijf kan remdesivir in de VS gaan verkopen voor 3200 dollar per kuur.
REUTERS Het kantoor van Gilead in Californië. Het bedrijf kan remdesivir in de VS gaan verkopen voor 3200 dollar per kuur.
De VS kochten de wereldwijde voorraad van het coronamedicijn remdesivir op. “Moet je je voorstellen wat er gebeurt als er straks een vaccin is.”

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jenny Van Goubergen

  Er zou inderdaad een internationaal verdelingsmechanisme moeten komen, zodat medicijnen terechtkomen waar ze het hardste nodig zijn, niet bij wie het meeste geld heeft.

 • felix strackx

  Tja, de macht van het geld, wat had je anders verwacht. Natuurlijk, hadden wij het medicament gehad, dan hadden we het gratis uitgedeeld aan de rest van de wereld, gul als we zijn.

 • Piet Deroover

  We hebben toch farmabedrijven genoeg (teveel ?) in de EU. Men kan toch produceren onder licentie, maar dan is de winst uiteraard een stuk lager.

 • Paul Verbeeck

  En wat als een ander de basis grondstoffen opkoopt? , geen grondstof = geen medicijnen. Hopelijk keert de rest van de wereld zich niet tegen hem door massaal geen Amerikaanse producten meer te kopen . En hopelijk hebben ze spijkerharde garanties gekregen dat ze de overeen gekomen prijs betalen , Trump kennende .

 • John Nauwelaerts

  De wakkere mannen en vrouwen van de EU hebben zich weeral laten inpakken. Tja, 't is nu ook niet dat de organisatie zich tijdens de crisis heeft laten opvallen door bezorgdheid om haar onderdanen...