VS komen met nieuwe beelden aanval tanker

De beelden, die vandaag werden vrijgegeven door het Pentagon, zouden gemaakt zijn vanuit een helikopter van de Amerikaanse luchtmacht. De mannen op de foto zijn volgens het Pentagon leden van de Iraanse Revolutionaire Garde die een onontplofte mijn verwijderen van het schip.
REUTERS De beelden, die vandaag werden vrijgegeven door het Pentagon, zouden gemaakt zijn vanuit een helikopter van de Amerikaanse luchtmacht. De mannen op de foto zijn volgens het Pentagon leden van de Iraanse Revolutionaire Garde die een onontplofte mijn verwijderen van het schip.
Het Amerikaanse leger heeft weer beelden vrijgegeven die Iran in verband moeten brengen met de aanval op twee tankers. Daarop zou te zien zijn hoe de Iraanse Revolutionaire Garde een onontplofte magneetmijn weghaalt bij Japans schip dat was beschadigd in de Golf van Oman.

In het gebied liepen recentelijk twee commerciële schepen schade op door explosies. Iran zegt daar niets mee te maken te hebben. De Verenigde Staten proberen het tegendeel te bewijzen door dergelijk beeldmateriaal naar buiten te brengen.

De incidenten hebben de spanning tussen Washington en Teheran verder doen oplopen. Het Iraakse leger meldde maandag dat meerdere projectielen zijn neergekomen in een basis ten noorden van Bagdad. Daar zijn ook Amerikaanse troepen gelegerd. In hun deel van het complex begonnen volgens een bron sirenes te loeien tijdens de aanval. Niemand raakte gewond.

De verantwoordelijkheid voor de beschieting is niet opgeëist. Amerikaanse functionarissen zeiden vorige maand dat een verhoogde dreiging uitging van door Iran gesteunde milities in Irak.

REUTERS
De schade aan het schip Kokuka Courageous als gevolg van een mijn.
REUTERS De schade aan het schip Kokuka Courageous als gevolg van een mijn.
REUTERS52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Thys

  men wil geen schepen tot zinken brengen enkel de prijs van ruwe olie aanjagen, want dan komt er meer geld in het laadje.Wanneer ze tot zinkjen komen geen handel meer en dan is het op het kinnetje kloppen i.p.v ontvangen !

 • FRIEDA VAN KEYMEULEN

  Al iemand er op gelet dat de tanker in beeld hoog in het water ligt? i.e. dit schip moet eerst nog zin lading ophalen. Nog iets: eerst was het een onscherp filmpje, nu zijn het ineens scherpe beelden. Ruikt naar fotoshopping en niets anders.

 • Martin Meuris

  Spijtig maar we moeten los van de USA want die hypocrisie en leugens dat zijn we moe. Oorlogsmakers en hun volk is blind en offert telkens duizenden soldaten voor wat?

 • Paul Buckens

  In Koeweit waren het de verdwenen couveuses om de boel in gang te steken , in Irak de massavernietigingswapens . Twee maal grove leugens en nu stonde de Iraniërs te wachten tot ze gefilmd werden en zelfs uit twee perspectieven en de USA greep niet in op het ogenblik. En wij moeten die onzin slikken en Groot Britannië is al aan het meeknikken. Wij zullen hier weer de vluchtelingen opvangen en USA stuurt enkele miljoenen bij hen het land uit.

 • Johan Apatride

  Indien Iran werkelijk zo'n schip wou vernietigen, dan zou het wrak al op de bodem liggen. Deze ontploffing was juist genoeg om aandacht te trekken en de olieprijzen op te drijven. Waarschijnlijk door de CIA uitgevoerd