VS en Turkije patrouilleren samen in Syrië

De Turkse en Amerikaanse strijdkrachten zijn vandaag met gezamenlijk beginnen patrouilleren in Manbij, een stad in het noorden van Syrië. Ankara en Washington kwamen in juni een stappenplan overeen over de invoering van gezamenlijke patrouilles.

"De gezamenlijke patrouille van Turkse en Amerikaanse troepen in Manbij is vandaag om 15.53 uur van start gegaan", verklaarde de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar. Manbij wordt door de Koerdische militie YPG (volksbeschermingseenheden) gedomineerd, die door Turkije als "terroristisch" beschouwd wordt, maar een bondgenoot van de Verenigde Staten is in de strijd tegen de groep IS (Islamitische Staat). Ankara en Washington kwamen in juni een stappenplan overeen over de terugtrekking van YPG uit de stad en over de invoering van gezamenlijke patrouilles.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan en de Amerikaanse president Donald Trump hadden donderdag een telefonisch onderhoud over Syrië, meldde het Turkse staatspersbureau Anadolu. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verbiest

  Turkije doet wat een land moet doen voor de veiligheid van zijn volk.

 • Luke Vincke

  Geen van beide heeft iets te zoeken in Syrië !

 • MICHELINE GEVERS

  @jean-marie séneque:::: Erdogan wil een stuk van Syrië definitief inpikken, dat is het verhaal, niks meer dan dat. Punt uit. Heel juist!

 • emir hairic

  Wat zoeken Amerikanen in Mambij ?

 • Jef Druyts

  Amerika verraadt opnieuw een volk dat duizende levens heeft gegeven voor de strijd tegen Isis. Samen met die dictator uit Turkije gaan ze het midden oosten verdelen onder hen . Ik schaam me voor europa , niets kan het avondland nog redden.