VS en Mexico getroffen door varkensgriep

UNKNOWN

In de Verenigde Staten en Mexico zijn de afgelopen weken honderden gevallen van varkensgriep opgedoken. In Mexico stierven al 57 mensen aan de ziekte, zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Nieuwe variant
In Mexico zijn er ongeveer 800 gevallen van de nieuwe variant van de varkensgriep. Volgens Fadéla Chaïb, woordvoerster van de WHO, werden er al 57 doden geteld, hoofdzakelijk in en rond Mexico Stad. De gemeenteraad kondigde een grootscheepse vaccinatiecampagne aan tegen het virus. De bevolking in Centraal-Mexico wordt gevraagd, indien mogelijk vergaderplaatsen, bioscopen, bars en restaurants te mijden. Voorts moet de bevolking, eveneens indien mogelijk, een mondmasker dragen en bij begroetingen geen handen schudden.

Zeven gevallen in VS
"In de Verenigde Staten werden zeven gevallen vastgesteld: vijf in Californië en twee in Texas. Daar zijn nog geen dodelijke gevallen gemeld", aldus Chaïb.

Volgens Amerikaanse wetenschappers is het virus, dat normaal gesproken alleen bij dieren voorkomt, een nieuw subtype is van het Influenza A-virus H1N1. (belga/vsv)