VS denken twee Iraanse drones neergehaald te hebben

De Iraanse drone(s) zouden het Amerikaanse amfibie-aanvalsschip USS Boxer hebben benaderd op een afstand van minder dan een kilometer.
EPA - Photo_News De Iraanse drone(s) zouden het Amerikaanse amfibie-aanvalsschip USS Boxer hebben benaderd op een afstand van minder dan een kilometer.
De Verenigde Staten denken dat ze op 18 juli niet één, maar twee Iraanse drones neergehaald hebben in de Straat van Hormoez. Dat zegt Kenneth McKenzie, bevelhebber van de Amerikaanse troepen in het Midden-Oosten.

"Zoals altijd was het een tactisch complexe situatie", aldus McKenzie in een interview vanuit Syrië met CBS. "We denken dat we twee drones met succes geviseerd hebben. We zijn zeker dat we één drone vernield hebben, en het is mogelijk dat we ook een tweede vernield hebben."

Vorige week donderdag kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat de Amerikaanse USS Boxer in de Straat van Hormoez een Iraanse drone neerhaalde die gevaarlijk dichtbij kwam. Teheran van zijn kant ontkent dat het een drone mist, waarop Trump die verklaringen verwierp. Het Pentagon heeft echter nog geen foto van het incident verspreid.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • MICHELINE GEVERS

  @Noel Soetaert;;;; We verdedigen Iran niet. Wij zeggen enkel dat zolang Trump niet eenzijdig uit het kernakkoord was gestapt , Iran geen bedreiging was voor Europa en zelf niet voor Amerika. Dus wie is de stoker??

 • MICHELINE GEVERS

  Iran kon wel de neergehaalde Amerikaanse drone tonen aan de wereld. Amerika "denkt" twee drones te hebben neergehaald. Weten ze dan zelf niet op wat ze geschoten hebben. 't Was misschien een grote zeevogel. "We zullen wel zien" zou Trump kunnen zeggen.

 • leen hanssens

  Denken? Ze zijn dus niet zeker. Wat een lachertje.

 • Christophe Milpas

  Amerikaan die kan denken? Enkel opscheppen en mensen tegen elkaar opzetten. Oorlogen uitlokken voor hun wapen industrie

 • Valentino Fabionara

  Wel... Daar geloof ik nu is echt niks van