VS blijven bij sancties tegen Rusland wegens annexatie Krim

De Amerikaanse sancties tegen Rusland, wegens de annexatie in 2014 van het Oekraïense schiereiland Krim, worden gehandhaafd. Dat zegt de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders.
Photo News De Amerikaanse sancties tegen Rusland, wegens de annexatie in 2014 van het Oekraïense schiereiland Krim, worden gehandhaafd. Dat zegt de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders.
De Amerikaanse sancties tegen Rusland, wegens de annexatie in 2014 van het Oekraïense schiereiland Krim, worden gehandhaafd. Dat zegt de woordvoerster van het Witte Huis, Sarah Sanders.

"We erkennen Ruslands poging om de Krim te annexeren niet", zegt Sanders. "Onze Krim-sancties tegen Rusland blijven van kracht tot Rusland de Krim weer teruggeeft aan Oekraïne." Of daar onderhandelingen over komen, wilde de woordvoerster niet zeggen.

Amerikaanse media speculeerden de laatste dagen over een mogelijke versoepeling van de sancties tegen Rusland, na dubieuze uitspraken over de Krim door president Donald Trump en veiligheidsadviseur John Bolton.

"Onafscheidbaar"

Trump heeft op 16 juli een ontmoeting met zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin in Finland. Volgens de woordvoerder van het Kremlin, Dimitri Peskov, staat de Krim niet op de agenda van het overleg. Hij benadrukte ook dat Moskou het schiereiland als een "onafscheidbaar" deel van Rusland beschouwt.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yannik Samoy

  Het wordt tijd dat Europa zich wat vriendschappelijker opsteld naar Rusland toe.

 • Mariette De Meyer

  De Krim is weer thuis, dat is het gewoon Het waarom van de annexatie is niet ver te zoeken Door de staats greep van het westen zag Rusland zich genoodzaakt om zijn Militaire basis op de Krim te vrijwaren van enigen overname door dat zelfde westen anders raakte Rusland zijn basis kwijt, hetgeen de bedoeling van het westen was. Dat moet het westen dan maar erkennen, als ze durven?

 • Gilbert Haelewyn

  De Amerikanen annexeren de olievelden in Syrië. Israël annexeert de Golan hoogte. Wanneer sancties tegen die landen?

 • Frans Peeters

  Kosovo en Oekraïne worden niet in aanmerking genomen

 • Kristof Van Impe

  Rusland beschouwt de Krim bij Rusland, en daarmee pikken ze het... en gans de wereld laat het toe.