VS: "Assad gebruikt mogelijk nog steeds chemische wapens"

Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.
EPA Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.
De Syrische regering gebruikt mogelijk nog altijd chemische wapens. Dat hebben de VS vandaag gezegd, na een vermoedelijke chloorgasaanval in rebellengebied in Oost-Ghouta. De VS wijzen met een beschuldigende vinger naar Rusland.

"Meer dan twintig burgers, vooral kinderen, werden gisteren het slachtoffer van een klaarblijkelijke chloorgasaanval", zei Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson vandaag na een conferentie over chemische wapens in Parijs. "De recente aanvallen in Oost-Ghouta doen ernstige zorgen rijzen dat Assad mogelijk verdergaat met het gebruik van chemische wapens tegen zijn eigen volk."

Wie de aanvallen ook heeft uitgevoerd, voegde Tillerson eraan toe, "Rusland draagt de ultieme verantwoordelijkheid voor de slachtoffers in Oost-Ghouta en talloze andere Syriërs die te maken kregen met chemische wapens sinds Rusland betrokken raakte in Syrië".

De Russen geven de troepen van Assad luchtsteun en sinds hun betrokkenheid bij de oorlog in Syrië worden ook chemische wapens ingezet.

AFP14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cédric Nuyts

  zo walgelijk die amerikanen blijven leugens verspreiden

 • Ronny Van de Wal

  En mogelijk is Amerika een schurkenstaat.Ik ben 63 jaar en heb hen nog nooit zonder oorlog geweten.Tientallen landen ontwricht voor eigenbelang,zogenaamd om hun 'democratie' te brengen.Wat geeft hen bv het recht om hun president de leider van de vrije wereld te noemen?Democraten en republikeinen ginder? Een corrupte pot nat.

 • Rudy Van Schelvergem

  Ja jaak en de Russen en China vertrouw ik nog veel minder en al die landen kijken eerst naar eigenbelang. Dat is al eeuwen zo en zal nooit veranderen.

 • jaak Peeters

  Zoals ik al schreef: de VS hebben die zeker...Vertrouw vooral Amerika niet.

 • Gilbert Haelewyn

  Leugens en nog eens leugens. Assad zit nog op zijn troon, en dat stoort de Amerikaanse politieke elite. Kijk wat de VS met Libië en Irak hebben gedaan.