VRT-journalist gaat in de VS in de bosjes plassen en daar kan de politie niet mee lachen

VS-correspondent Tom Van de Weghe zal in de toekomst twee keer nadenken voor hij gaat wildplassen.
rv VS-correspondent Tom Van de Weghe zal in de toekomst twee keer nadenken voor hij gaat wildplassen.
Je moet zo meteen live gaan voor een interview in het Eén-journaal, maar je volle blaas speelt je parten. Dan plas je toch snel even in de struiken, niet? Tom Van de Weghe zal dat niet snel een tweede keer doen, want hij werd meegenomen voor verhoor in Tennessee nadat een vrouw hem zag wildplassen.

Tennessee staat bekend als één van de meest conservatieve staten in de VS en dat mocht Tom Van de Weghe aan den lijve ondervinden. De correspondent was al uren aan het wachten op een goede verbinding om live te gaan voor een stukje in het Eén-journaal, doet hij vanavond op Twitter uit de doeken.

Dus toen hij eindelijk live kon gaan, dook hij even in de bosjes voor een verlossende plas. Een vrouw was getuige van het gebeuren en vond dat dit niet door de beugel kon. Ze belde de politie en zei dat de journalist zijn edele delen aan haar had laten zien. En Tom mocht het gaan uitleggen op het politiebureau. Gelukkig was de correspondent net op tijd terug voor zijn interview met nieuwsanker Lieven Verstraete.