Vrouwen aangerand met oud en nieuw in Keulen en Berlijn

EPA
In Berlijn zijn bij feestelijkheden rond de Brandenburger Tor verscheidene vrouwen slachtoffer geworden van seksueel misbruik. Volgens de politie ging het om geïsoleerde incidenten. Zeven mensen zijn aangehouden voor tien gevallen van seksueel misbruik. In Keulen meldden negen vrouwen zich vanwege aanranding.

In de Duitse hoofdstad was het grootste nieuwjaarsfeest van het land. Enkele honderdduizenden mensen kwamen erop af. Bij de Brandenburger Tor was een veiligheidszone speciaal ingericht, waar vrouwen terecht konden als ze zich onveilig voelden of waren lastiggevallen. Mannen waren er niet welkom. De veilige zone werd bemand door medewerkers van het Rode Kruis.

De maatregel was een reactie op de honderden aanrandingen bij de jaarwisseling twee jaar geleden in Keulen. Volgens de politie zijn daar dit jaar negen vrouwen ongewenst benaderd. Drie verdachten zijn geïdentificeerd. Ook had een aantal vechtpartijen plaats. Volgens een woordvoerder waren in Keulen "ontzettend veel mensen'' op de been, maar was het aantal incidenten vergelijkbaar met een normale stapavond.
82 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick De pauw

  Natuurlijk als hun eigenste vrouwen in een Bourtange rondlopen en stinken?daarom prutsen zij liever aan onze mooie toedrukkende vrouwen die eigenlijk met weinig kleren rondlopen?

 • armi gaston

  Ook daar dezelfde waardeloze politici!

 • dirk driessens

  Europa wilt dit is een nieuwe order !

 • Peter Poelmans

  Mensen zit niet te klagen , als je wil dat er iets veranderd kom dan massaal op straat in Europa en breek de boel af ... dan pas zullen ze mss gaan horen !!!

 • johny daneels

  Het zijn nogtans die jongeren die gaan zorgen voor onze pensioenen en sociale zekerheid, meermaals uitgesproken door onze politiekers